KONYA / SELÇUKLU - Buhari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

ERGENLİK DÖNEMİ SORUNLARI VE ETKİLİ İLETİŞİM

OKUL REHBER ÖĞRETMENİMİZ RABİA ÇOBAN 22.03.2020 SALI GÜNÜ SAAT ;10;00'DA EDEBİYAT SINIFIMIZDA ÖĞRETMENLERİMİZE "ÇOCUK VE GENÇ PSİKOLOJİSİ, ERGENLİK DÖNEMİ VE SORUNLARI, ERGENLERLE ETKİLİ İLETİŞİM" KONULU BİR SUNU GERÇEKLEŞTİRDİ.

Ergenle iletişim kurmak neden bu kadar zor?

Acaba ergenlerin bize mesajlarını iletmekte zorlanması da aynı nedenlerden kaynaklanıyor olabilir mi?

Ergenlik gerek fiziksel gerek duygusal değişimlerin çok hızlı yaşandığı bir dönemdir.

Ergenlik döneminin başlaması ile beraber, ailenin denetiminde olan çocuk gitmiş, onun yerine sorumluluğunu kendisi almaya, aile denetiminin dışına çıkmaya çalışan bir genç olmuştur. Gencin bu davranışlarının nedeni, bağımsız olduğunu vurgulama savaşı, kimlik sorunu mücadelesidir.

Gençlik,bocalama ve fırtınalar içinde geçen bir dönemdir. İkinci doğuş olarak kabul edilir. Fırtına ve gerginlik dönemi olarak da açıklanabilen ergenlik hangi toplumda olursa olsun,her bireyin yaşadığı bir evredir.

Ergenlik Dönemi Özelliklerine Bakış

Ergenlik Dönemi ile İlgili Okulda Yapılan Çalışmalar